Lossen van platen staal

Bij enkele klanten van C-Port komen ook regelmatig zogenoemde 'staal boten' binnen. Deze boten nemen dan stalen platen, buizen of damwand mee. Het veiligheidsaspect is altijd belangrijk binnen de (haven) logistiek maar zeker bij dergelijke boten willen we dat iedereen zich bewust is van gevaren van dergelijke los operaties. 

Gelukkig hebben we bij C-Port een aantal zeer ervaren collega's, die collega's met minder ervaring op sleeptouw kunnen nemen en de 'do's en dont's' met ze kan bespreken. Waar moet je op letten, wat is belangrijk, uiteraard komen dergelijke zaken ook bij start van de werkzaamheden naar voren bij de werkbespreking. 

Vandaag (17 februari 2020) kwam er opnieuw een boot binnen met in totaal 2700 ton aan stalen platen. Collega's zijn vanochtend vroeg al begonnen met het lossen van deze platen. De ploeg bestond totaal uit grote ploeg van 16 man. In deze ploeg zit onder andere een kraanmachinist, een dekgast, twee tally's, vier stuwers binnenboord en vier heftruckchauffeurs op de kade. 

1

2