Lossen jackets windmolenpark

Van onze opdrachtgever in de haven van Vlissingen-Oost die gespecialiseerd is in het opslaan, modificeren en transporteren van Jackets voor de windmolen- en aanverwante offshore industrie kregen we de opdracht om 7 jackets te lossen. Samen met onze partners zoals Mammoet en diverse andere onderaannemers zijn de we de klus aangegaan. Deze load-in vond plaats in week 26 en heeft zo'n 5 á 6 dagen, 24/7 geduurd. 

Bij aankomst worden de jackets eerst los geslepen van het ponton waarop ze zeevast gelast zitten. Na deze intensieve operatie worden de jackets 1 voor 1 klaar gemaakt voor transport. Hierbij worden 4 "stoelen" onder alle 3 jacketpoten geplaatst en "vast getorqued in 3 fasen" met een geavanceerde torque-sleutel van zo'n 22,5 kilo. Daarna is het wachten op het juiste getij voordat het jacket m.b.v. drie SPMT's (Multi Wheeler) van Mammoet, van het ponton op de kade gereden kan worden. 

Wanneer alles volgens schema verloopt kunnen er maximaal 2 jackets per 24 uur gelost worden. Deze operatie is voorspoedig en goed verlopen. Via deze weg nogmaals dank aan de betrokken collega's voor de inzet! 

C-Port - BOW Heavy Lifting