Hoe check je VCA?

Hoe kom ik in het VCA register?

Wil je je eigen VCA diploma of dat van (potentiële) medewerkers controleren? Dat kan in het VCA Centraal Diploma Register (CDR). In deze VCA databank worden alle VCA certificaten geregistreerd die zijn uitgegeven door erkende VCA opleiders. Voor alle drie de VCA-varianten kun je hier terecht voor een VCA check. Zo kun je onder meer controleren of een certificaat geldig is en weet je altijd precies wanneer de houder van het VCA diploma herexamen moet doen.

Hoe kan ik een VCA certificaat opvragen?

Het opvragen van een VCA certificaat in het VCA register is eenvoudig. Ga naar de website van het VCA Centraal Diploma Register. Zoek vervolgens op achternaam en geboortedatum of op het VCA diplomanummer. Ontdek je vervolgens dat er iets niet klopt (is bijvoorbeeld de tenaamstelling van het diploma onjuist), dan kun je via de website van het VCA Centraal Diploma Register ook een wijziging laten doorvoeren. Dat geldt ook als je signaleert dat je diploma nog niet in het VCA register is opgenomen. Op de website vind je hierover meer informatie.

Ik ben mijn VCA certificaat kwijt?

Bij het VCA register kunnen ook VCA certificaathouders terecht die hun diploma kwijt zijn. Omdat het niet is toegestaan om een kopie van een VCA diploma te verstrekken (het VCA certificaat is een waardedocument dat eenmalig wordt uitreikt), fungeert een kopie van de vermelding in het VCA Centraal Diploma Register als bewijs waarmee je kunt aantonen dat je beschikt over een geldig certificaat. Overigens kun je via het examenbureau waar je VCA examen gedaan hebt wél een nieuwe VCA pas aanvragen. De naam van dat examenbureau vind je ook in het VCA register.

vca