Dag meewerken met collega's!

Onze collega's in Vlissingen hebben twee weken geleden onze collega, Adriaan, zover gekregen om een dag mee te werken op een losproject in de haven van Vlissingen. Project bestond uit het lossen van zogenoemde "blades". Zijn ervaring van deze dag, kan je hieronder lezen! 

Meewerkdag

Met een ploeg van 8 Riggers en 1 Supervisor gingen we het schip, geladen met 12 (4x3) stacks met Blades, lossen. Om 07.00 startten we met een Toolbox meeting gegeven door onze collega, in het Engels.

Omdat het om 07.00 u ging regenen en er gevaar van onweer bestond zijn we eerst terug de kantine ingegaan. Rond 08.00 konden we eindelijk beginnen met het lossen van de 1e stack met 3 bladen. Mijn functie was om de spreader en, wanneer aangeslagen, de last te “sturen” middels een stuurlijn. Gelukkig stond er erg weinig wind zodat dit niet al te lastig was, wanneer er meer wind zou zijn bestaat het gevaar dat de last erg gaat draaien waardoor er schade kan ontstaan. Zeker met Blades die ervoor gemaakt zijn om juist wind te vangen is sterke wind of een windvlaag erg gevaarlijk.

Alles verliep soepel bij de 1e hijs en deze was rond 08.45 van het schip op de SPMT gedraaid. Voor de 2e hijs werd ik in een “veilig werken op hoogte val beveiligingsharnas geperst” en mocht ik omhoog klimmen om de spreader vast te maken aan het Stack-blades. Dit verliep soepel en nadat de het Stack-blades op de SPMT op de kade was gehesen mocht ik weer omhoog klimmen om de spreader middels een hydraulische pomp weer af te koppelen. Al met al waren we om +/- 10.00 klaar met de helft van het werk voor die dag.

Omdat het schip, voor het lossen van de laatste 2 stacks, eerst gedraaid moest worden door een officiële pilot hadden we weer verplicht koffiedrinken van 10.00 tot 11.30. Rond 11.30 was het schip gedraaid en konden we beginnen met de laaste 2 hijsjes.

Helaas was er een lek in de hydraulische pomp van één van de spreaderkanten welke eerst afgekoppeld moest worden. Daarna kon er handmatig aan -en afgekoppeld worden. We waren om 14.15 klaar en iedereen kon weekend houden.

Al met al een bijzonder leuke en leerzame dag! 

C-Port - BOW Heavy Lifting