Bananen trafiek

Sinds een aantal jaren behandeld C-Port voor onze opdrachtgever Kloosterboer Vlissingen o.a. de bananen trafiek in Vlissingen-Oost. Deze producten komen vanuit Zuid-Amerika naar Vlissingen via een trafiek boot en ze nemen dan o.a. stukgoed (kraan onderdelen, machines, ed..) en auto's mee terug naar Zuid-Amerika.

 

Normaal gesproken starten wij op deze schepen op de zondagnacht. Tijdens de nachtdienst worden er tussen de 170 en 200 containers un-lashed (losmaken van de stangen) en gelost. Deze containers (volle en lege)worden getransporteerd naar het containerstack waar de verdere afhandeling van deze containers plaats vind.

 

Op maandag worden aansluitend in ochtend- en avonddienst  tussen de 5000 en 5500 pallets gelost. Op dinsdag worden eventueel het restant van de pallets gelost waarna er o.a. personenwagens ( met daarbij hele mooie automerken ) en incidenteel vrachtwagens en andere grote machines worden terug geladen en gelashed (Zeewaardig vastmaken van de lading). In de avonddienst worden dan de containers terug geladen en gelashed (vastmaken van de stangen).

 

Op naar de volgende boot!

 

C-Port