Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !

Zzp’ers en de wet

Zzp’ers en veranderde wetgeving, C-Port heeft een oplossing en denkt mee!

Diverse relaties van C-Port zetten zzp’ers in voor (haven)logistiek werk. Inzake de inzetbaarheid van zzp’ers verandert de wetgeving het komend jaar en dat verdient ook uw aandacht. Ondertussen biedt C-Port een directe en efficiënte oplossing terwijl wij ook op lange termijn graag met u meedenken.

In het kort is het als volgt: de Verklaring Arbeids Relatie (VAR) verdwijnt en wordt vervangen door de Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). De VAR gaf de opdrachtgever duidelijkheid over afdracht van loonheffingen. En in combinatie met een inschrijving van de kamer van koophandel en een geldig ID, zorgde de VAR ook voor vrijwaring van eventueel niet door de zzp’ers afgedragen loonbelasting of loonheffingen.

Opdrachtgevers waren relatief veilig voor naheffingen als gevolg van administratieve nalatigheid door zzp’ers. Dat verandert!

DBA stelt de opdrachtgever (uw bedrijf) én de opdrachtnemer (zzp’er) verantwoordelijk voor het al dan niet bestaan van een dienstverband. Constateert men dat er niet is voldaan aan de nieuwe strikte eisen voor inzet van zzp’ers, dan is er sprake van een dienstverband. Dit betekent dat u automatisch een naheffing krijgt over nog te betalen loonheffingen als ware de zzp’er in loondienst. Bovendien zal men daarbij het feit - dat de zzp’er keurig zijn afdrachten heeft gedaan en u keurig uw zzp-tarief heeft betaald waarin alle componenten zijn opgenomen - negeren.

Er zijn diverse goedgekeurde modelovereenkomsten te vinden op de website van de belastingdienst, maar geen specifieke voor werk in de havens en logistiek. In de werkprocessen zoals wij die kennen in de havens en logistiek is het lastig om een passende modelovereenkomst te realiseren. Dit met name omdat de strikte scheiding tussen leiding en toezicht in de praktijk bijzonder lastig te organiseren is.

Op basis van bovenstaande heeft een aantal van onze relaties de keuze gemaakt om vanaf komend jaar geen gebruik meer te maken van zzp’ers. Met hen zijn we in gesprek om hun volledige behoefte op het gebied van flexibiliteit met behoud van vakmanschap ook in de toekomst te waarborgen.

Herkent u de beschreven situatie en bent u op zoek naar een oplossing?

C-Port gaat graag met u aan tafel om deze uitdaging gezamenlijk op te lossen! 

Vacature controleur metalen

Actueel

Nieuwe website!

Het jaar 2018 is ondertussen al weer even onderweg en door de drukte bij onze klanten en daardoor ook bij ons op kantoor is het al weer even geleden dat er een nieuw 'item' op de website is versche

Vacature: Administratief medewerk(st)er (Ingevuld)

Bij C-Port, zoeken we i.v.m. de groei van ons bedrijf en verschuiving van een aantal taken een enthousiaste, secuur werkende administratief medewerkster/receptioniste.

Reachstacker zoekt chauffeur!

De afgelopen periode heeft C-Port diverse nieuwe collega's mogen verwelkomen in Rotterdam. Daar zijn wij uiteraard harstikke blij mee!

Nieuwe foto's!

Donderdag 6 juli jl. was er een heuse "professionele fotoshoot" in de haven van Vlissingen.

Zeeuwse Heftruck Cup 2017

Zaterdag 24 juni jl. streden 14 heftruckchauffeurs om de titel Beste Heftruckchauffeur tijdens de Zeeuwse Heftruck Cup.

General Manager

Roel Rapporteert

Met gepaste trots informeren wij u en al onze relaties over actuele, relevante en leuke branche-gerelateerde onderwerpen.