Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !

Zorgen om morgen?

Alle actuele en op til staande ontwikkelingen, bieden volop brandstof voor het schrijven van een stevig stuk. Best prettig overigens om op een soort therapeutische basis de sores van mij af te kunnen schrijven en deze met u, als lezer, te delen. Dit ook in de hoop dat u mijn besognes enigszins herkent?

Wat mij zoal bezighoudt terwijl ik dit epistel schrijf? Donald Trump, de aantrekkende arbeidsmarkt, de kabinetsverkiezingen, doellijntechnologie, wordt Feyenoord landskampioen en blijft ADO in de eredivisie? Dat ik nog aan slapen toekom mag een wonder heten, vindt u ook niet? 

Over de wereldpolitiek wijd ik niet uit - en daar komt Donald goed mee weg - maar ‘een dingetje’ is het. Gelukkig is de aantrekkende arbeidsmarkt zonder twijfel wel een goede ontwikkeling. De crisis lijkt echt achter ons te liggen maar ligt er tegelijk geen heel grote uitdaging? ‘Onze’ huidige economische status en de aanhoudende (internationale) concurrentie vragen immers om innovatieve oplossingen? En liggen die voor de Nederlandse logistieke sector in toenemende automatisering (denk aan de 2de Maasvlakte) en robotisering in de warehouses? Ik houd er rekening mee dat dit zo is en vraag mij direct af of een deel van de huidige werkzoekenden in staat zal zijn om als gevolg daarvan nog een passende baan te vinden?

Allemaal vragen dus die mij bezig en soms wakker houden. Zo denk ik tijdens een slapeloze nacht de tijd nuttig te besteden door een kieswijzer in te vullen. Om zeker te zijn van mijn (gewijzigde) politieke voorkeur volbreng ik dit niet één maar twee keer. Mooi! Ik weet op welke politieke partij ik ga stemmen en val tegen het ochtendgloren alsnog in een diepe slaap. Wat wekt de dag volgend op die korte nacht echter mijn argwaan als ik met kleine oogjes het nieuws op mijn tablet lees? De kieswijzers blijken ons vertrouwen niet waard. Wat moet je hier als goedwillend burger in deze mallemolen nu toch mee?

Gelukkig is er altijd nog ‘ons voetbal’ als mooie afleiding en aangenaam tijdverdrijf
De strijd om de landstitel is spannend en enerverend. Wordt de club uit de Maasstad kampioen of toch 020? Daarnaast hebben we kennis gemaakt met doellijntechnologie (denk aan de kraker Feyenoord – PSV). Fijn, dacht ik: eindelijk duidelijkheid voor mij, daar was ik aan toe! Totdat mijn cluppie er tijdens FC Utrecht – ADO regelrecht nadeel van ondervindt dat deze technologie terplekke ontbreekt. Mag ik dat meten met twee maten noemen geachte heren van de KNVB?

Mocht u de indruk hebben gekregen dat ik mij momenteel wat machteloos voel in het geweld van alle dag? Dat is misschien zo, terwijl ik ook besef dat het leven nu eenmaal niet (en gelukkig maar) van zekerheden aan elkaar hangt. Dit zijn de charmes van het leven en zo blijft het spannend en boeiend. Ondertussen kan ik aan het eind van deze column opgetogen melden dat schrijven inderdaad therapeutisch werkt. Bedankt beste lezer. Ik kan er weer tegenaan en zie 2017 met veel uitdaging en plezier tegemoet! Hopelijk u ook.

Hans Hermsen
Sales manager

 

Actueel

Nieuwe website!

Het jaar 2018 is ondertussen al weer even onderweg en door de drukte bij onze klanten en daardoor ook bij ons op kantoor is het al weer even geleden dat er een nieuw 'item' op de website is versche

Vacature: Administratief medewerk(st)er (Ingevuld)

Bij C-Port, zoeken we i.v.m. de groei van ons bedrijf en verschuiving van een aantal taken een enthousiaste, secuur werkende administratief medewerkster/receptioniste.

Reachstacker zoekt chauffeur!

De afgelopen periode heeft C-Port diverse nieuwe collega's mogen verwelkomen in Rotterdam. Daar zijn wij uiteraard harstikke blij mee!

Nieuwe foto's!

Donderdag 6 juli jl. was er een heuse "professionele fotoshoot" in de haven van Vlissingen.

Zeeuwse Heftruck Cup 2017

Zaterdag 24 juni jl. streden 14 heftruckchauffeurs om de titel Beste Heftruckchauffeur tijdens de Zeeuwse Heftruck Cup.

General Manager

Roel Rapporteert

Met gepaste trots informeren wij u en al onze relaties over actuele, relevante en leuke branche-gerelateerde onderwerpen.