Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !

Goede jaarcijfers voor Zeeland Seaports

Zeeland Seaports uit de rode cijfers

TERNEUZEN - Het financieel resultaat van havenbedrijf Zeeland Seaports verbeterde in 2014 sterk. Hieraan ten grondslag lag een kostenbesparingsplan dat in de tweede helft van het jaar is opgestart. De zeegebonden overslag bij de bedrijven in de haven steeg met ruim 6%. In bijna alle segmenten was duidelijke groei zichtbaar.

Forse verbetering financiële resultaten

Het operationeel resultaat van Zeeland Seaports verbeterde ten opzicht van 2013 met circa 14 miljoen euro en bedroeg 11 miljoen euro. Dit resultaat werd bereikt ondanks forse eenmalige lasten en is grotendeels te danken aan een fors kostenbesparingsprogramma dat in de tweede helft van 2014 werd opgestart.

Door de nog steeds forse rentelasten die Zeeland Seaports met zich meedraagt, is er uiteindelijk echter sprake van een nulresultaat. Een positieve operationele cashflow maakt een aflossing van de leningslast met 8 miljoen euro mogelijk.

 

 

CFO Jeroen Rasenberg omschrijft de resultaten als: "Een duidelijk beter beeld dan voorgaande jaren. Met deze cijfers is een einde gemaakt aan een jarenlange serie van stevige verliezen."

 

Sterk jaar voor zeeoverslag

De zeegebonden overslag bij bedrijven steeg met ruim 6% flink tot meer dan 35 miljoen ton. In alle segmenten met uitzondering van stukgoed was duidelijke groei zichtbaar, zowel in de export als in de import van goederen.

De grootste en belangrijkste goederenstromen voor de Zeeuwse haven, droge bulk en natte bulk, stegen daarbij met respectievelijk 5% en 13%. Hiermee presteerde de Zeeuwse haven beter dan omliggende havens.

CEO Jan Lagasse over de overslagcijfers: "Wij rapporteren nu weliswaar deze mooie overslagcijfers, maar de bedrijven in de haven zijn er primair verantwoordelijk voor. Ik ben onder de indruk van hun flexibiliteit en ondernemerschap in de laagconjunctuur van de afgelopen jaren."

Nieuwsartikel geplaatst op 24-06-2015 14:06 door De Redactie
logo

Actueel

Nieuwe website!

Het jaar 2018 is ondertussen al weer even onderweg en door de drukte bij onze klanten en daardoor ook bij ons op kantoor is het al weer even geleden dat er een nieuw 'item' op de website is versche

Vacature: Administratief medewerk(st)er (Ingevuld)

Bij C-Port, zoeken we i.v.m. de groei van ons bedrijf en verschuiving van een aantal taken een enthousiaste, secuur werkende administratief medewerkster/receptioniste.

Reachstacker zoekt chauffeur!

De afgelopen periode heeft C-Port diverse nieuwe collega's mogen verwelkomen in Rotterdam. Daar zijn wij uiteraard harstikke blij mee!

Nieuwe foto's!

Donderdag 6 juli jl. was er een heuse "professionele fotoshoot" in de haven van Vlissingen.

Zeeuwse Heftruck Cup 2017

Zaterdag 24 juni jl. streden 14 heftruckchauffeurs om de titel Beste Heftruckchauffeur tijdens de Zeeuwse Heftruck Cup.

General Manager

Roel Rapporteert

Met gepaste trots informeren wij u en al onze relaties over actuele, relevante en leuke branche-gerelateerde onderwerpen.