Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !
Flexibiliteit met behoud van vakmanschap !

Arbeidsflexibiliteit

De visie van C-Port op arbeidsflexibiliteit in de (haven)logistiek

In Nederland schijnt het zonnetje dan niet altijd, op de arbeidsmarkt schijnt hij echter volop: de economie trekt aan, het aantal werklozen daalt hard en in diverse branches ontwikkelt zich krapte op de arbeidsmarkt. Binnen de (haven)logistiek zien wij deze laatste ontwikkelingen (nog) niet, echter wij verwachten dat deze zich eind 2017 zullen aandienen. In dit artikel delen wij onze visie met u op arbeidsflexibiliteit enerzijds en het borgen van voldoende vakbekwame medewerkers voor uw business anderzijds.

Het is een gegeven dat veel mensen die recentelijk een baan gevonden hebben, via een flexibel contract (0-uren-contract) werkzaam zijn. Dit terwijl het gros van deze medewerkers een ‘vaste baan’ ambieert. Gevolgen? Medewerkers met een flexibel contract blijven vaak latent op zoek naar een vaste baan. De onzekerheid voor hen die (nog) geen ‘vastigheid’ hebben, kan resulteren in een lagere betrokkenheid bij het werk met mogelijk negatieve gevolgen zoals een lagere productie, meer schade, een hoger ziekteverzuim en vroegtijdig vertrek

Veel (haven)logistieke bedrijven kiezen voor een strategische flexibele arbeidsschil, omdat:

  • bedrijven te maken hebben met pieken en dalen in het projectaanbod;
  • vervanging nodig is bij uitval door ziekte of verlof;
  • er onzekerheid bestaat over het werkaanbod op lange(re) termijn;
  • bedrijven wendbaar willen zijn in de toekomst.

Tegelijkertijd levert de invulling van deze flexibele schil voor (haven)logistieke bedrijven diverse problemen op. Een vaak gehoord nadeel is dat de flexkracht na een aantal maanden weer vertrokken is, als deze eenmaal ingewerkt is. Andere genoemde nadelen zijn dat flexibele medewerkers van uitzendbureaus onvoldoende betrokken zijn bij het werk, minder productief en niet onbelangrijk een laag veiligheidsbesef hebben.

Moderne vorm van arbeidsflexibiliteit, die de wensen van werkgevers en werknemers vervult!

C-Port komt volledig tegemoet aan de wensen van (haven)logistieke bedrijven inzake de flexibele schil. Daarnaast vervult C-Port ook de behoeften van de medewerkers: C-Port biedt hen perspectief via vaste contracten en loopbaanontwikkeling als (haven)logistieke medewerkers. Het businessmodel van C-Port heeft dan ook geresulteerd in een pool van 160 betrokken en vakbekwame (haven)logistieke medewerkers met een gemiddeld dienstverband van maar liefst acht jaar! Medewerkers worden zoveel mogelijk bij één-en-dezelfde relatie ingezet. Doe uw voordeel met deze feiten en kies voor de oplossing van C-Port: arbeidsflexibiliteit in combinatie met (haven)logistiek vakmanschap.

Wilt u ook meer weten over de klantgerichte, onderscheidende aanpak van C-Port?

Onze Sales manager Hans Hermsen informeert u graag en volledig.

Bel: 06 – 1928 4152 of mail: hans.hermsen@c-port.nl.

C-Port voert de volgende keurmerken:
• NEN 4400-1
• SNA-norm (Stichting Normering Arbeid)
• VCU-gecertificeerd

 

Actueel

Nieuwe website!

Het jaar 2018 is ondertussen al weer even onderweg en door de drukte bij onze klanten en daardoor ook bij ons op kantoor is het al weer even geleden dat er een nieuw 'item' op de website is versche

Vacature: Administratief medewerk(st)er (Ingevuld)

Bij C-Port, zoeken we i.v.m. de groei van ons bedrijf en verschuiving van een aantal taken een enthousiaste, secuur werkende administratief medewerkster/receptioniste.

Reachstacker zoekt chauffeur!

De afgelopen periode heeft C-Port diverse nieuwe collega's mogen verwelkomen in Rotterdam. Daar zijn wij uiteraard harstikke blij mee!

Nieuwe foto's!

Donderdag 6 juli jl. was er een heuse "professionele fotoshoot" in de haven van Vlissingen.

Zeeuwse Heftruck Cup 2017

Zaterdag 24 juni jl. streden 14 heftruckchauffeurs om de titel Beste Heftruckchauffeur tijdens de Zeeuwse Heftruck Cup.

General Manager

Roel Rapporteert

Met gepaste trots informeren wij u en al onze relaties over actuele, relevante en leuke branche-gerelateerde onderwerpen.